Over ons

Over dutch kids golf

Harald & Géraldine Grünberg zijn het kloppend hart van de organisatie. Harald weet als oud-topsporter (hij blinkt uit in sporten als tennis, zeilen en golf) als geen ander hoe belangrijk het is voor jeugdige sporters om op een positieve manier met je sport bezig te zijn. In een veilige omgeving je sport te beoefenen en liefst zoveel mogelijk samen te spelen met even zo enthousiaste golfmaatjes.


(Foto credits: Passie4Golf)

Zo is Dutch Kids Golf ontstaan. In 2013 richtte Harald Nederlands eerste TopGolf Academy op (de Grünberg Golf Academy, later Dutch Junior Golf Academy) waar hij zijn ambities waarmaakte om ambitieuze en talentvolle jeugd een gedegen basis te geven. Het schaap met 5 poten bestaat niet en dus werd er aansluiting gezocht bij diverse specialisten.

Na een aantal jaren met veel succes jonge jeugd opgeleid te hebben, werd duidelijk dat Harald’s hart meer ligt bij de organisatie van golf evenementen dan bij het lesgeven op de mat.

In 2015 werd Harald benaderd door US Kids Golf, de grootste jeugdgolf organisatie ter wereld, met de vraag of hij in Nederland en Duitsland US Kids toernooien wilde organiseren. Een mooie nieuwe uitdaging om jeugdgolf op andere wijze in te steken! Naast de organisatie van de Local Tours was Harald een graag geziene Tournament Director tijdens verschillende edities van het US Kids European Championship in Schotland en US Kids Venice Open in Italie.

In 2018 hebben we de Dutch Kids Golf Tour opgericht. Wedstrijdervaring opdoen op de mooiste banen van Nederland, in een veilige omgeving en met heel veel lol, dat is ons uitgangspunt!