Iets om naar uit te kijken: De Dutch Kids Open Golf Tour 2021!

Wat hebben we zin om weer lekker te golfen. Niet alleen om in vorm te blijven en de (brood) nodige ranking punten op onze naam te schrijven, maar zeker ook om elkaar weer te zien, samen de baan in te gaan en een enorme berg lol te beleven.

Coronatijd

Het is een rare tijd. Vorig jaar hadden we een prachtige nieuwe tour in de planning staan, die we helaas voor de helft hebben moeten cancellen. Wat baalden we daarvan. Maar: omdat we ieders gezondheid bovenaan de lijst hebben staan, was het een logische beslissing. de 3 wedstrijden die wél doorgingen waren in 1 woord GEWELDIG! Met telkens ruim over de 100 junior golfers en enthousiaste reacties van spelers, ouders en deelnemende banen was ons wel duidelijk dat dit een tour is waar jullie naar uitkijken en waar jullie met veel plezier aan deelnemen.

De 2021 tour

Genoeg reden dus om voor 2021 in gesprek te gaan met Nederlandse golfbanen met het jeugdhart op de juiste plaats. En dat blijken er een hoop! Vol goede moed dat rond de startdatum alle (dan wel de meeste) maatregelen zijn opgeheven, de vaccinaties goed onderweg zijn en wedstrijden weer “gewoon” kunnen, hebben we voor 2021 een line-up die bovenverwachting is. 9 schitterende en aansprekende topbanen verwelkomen de Dutch Kids Open Golf jeugd met open armen!

Data

De DUTCH KIDS OPEN GOLF TOUR – 2021 is een serie van 9 jeugd open wedstrijden, gespeeld op verschillende top locaties in Nederland:

3 MEI – GC de Hoge Kleij
5 JUNI – Crossmoor
19 JUNI – GC Princenbosch
10 JULI – Amsterdamse Golf Club
28 AUGUSTUS – GC Broekpolder
25 SEPTEMBER – GC Wouwse Plantage
23 OKTOBER – Rosendaelsche Golfclub
31 OKTOBER – Eindhovensche Golf
6 NOVEMBER – FINALE The Duke Club (de finale is op invitatie: heb je in de top 5 van jouw categorie gespeeld -na spelen van tenminste 6 wedstrijden en op basis van best average scores op 2 decimalen-  dan ontvang je sowieso een uitnodiging)

De inschrijving voor de wedstrijden start op het moment dat we zeker weten dat de wedstrijd doorgaat. Inschrijven kan via deze link. De wedstrijden zijn toegankelijk voor alle golfende junioren van 5 tot en met 18 jaar: beginnend en (ver) gevorderd. De wedstrijdvorm is strokeplay (zonder handicap verrekening, met een 10-shotrule), van leeftijd/hcp gebonden afstanden. Er wordt ingedeeld in leeftijdscategorie, met de mogelijkheid om op basis van handicap in een hogere handicap categorie in te schrijven. Lees hier meer over de spelregels. Oh en natuurlijk zijn alle wedstrijden onderdeel van de NGF Open jeugd kalender en tellen de resultaten mee voor de NGF Junior ranking!

Kortom: nog even geduld…maar bedenk: voorpret is minstens zo leuk als de wedstrijd zelf. Dus: zet alle data in je agenda, train je suf in je achtertuin, laat je ouders alvast kilometers wandelen om straks goed te kunnen caddyen en check je materiaal! Voor je het weet is het 3 mei en gaan we van start!

No event found!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *