Corona maatregelen Dutch Kids Open Golf Tour 2020

Wat zijn we blij dat we weer van start mogen met jeugdwedstrijden! Hoewel we het virus zelf niet in de hand hebben, kunnen we er samen wel voor zorgen dat we zo goed mogelijk de protocollen in acht nemen en verspreiding zoveel mogelijk voorkomen. Dat betekent ook voor onze tour dat we maatregelen in acht nemen. Ons doel is natuurlijk om samen met jullie de hele tour uit te spelen en er een geweldige wedstrijdserie van te maken!

Zo gaan we het doen:

 • Hoewel we het heerlijk vinden om de hele family te ontvangen, kom je bij voorkeur alleen met je caddiende ouder. We snappen het best als er andere familie is die graag (even) wil komen kijken. Zorg in dat geval dat je samen rijdt, houd de regels goed in acht en bovenal: houd afstand van de rest van de deelnemers. Alleen samen kunnen we zorgen voor ieders veiligheid!
 • Bij aankomst kun je natuurlijk inslaan en opwarmen. Houd daarbij rekening met de aanwijzingen van de club en zorg dat je voldoende afstand houdt van elkaar.
 • Je scorekaart ontvang je bij de eerste tee. Zorg dus dat je tenminste 10 min voor je starttijd aanwezig bent op die tee, eventueel samen met je caddy. Ook daar houd je natuurlijk voldoende afstand van medespelers en caddies.
 • Je scorekaart is jouw eigen verantwoordelijkheid: deze worden niet onderling uitgewisseld bij de start. Zorg wel dat je naast je eigen score ook de scores bijhoudt van de andere spelers. Bij de recording nemen we alle scores door en controleren we of alles klopt. Daar heb je dus de mogelijkheid om te verifiëren of de scores correct zijn. Zodra de scores in het systeem zijn ingevoerd, zijn ze definitief en wordt daar niet meer over gediscussieerd!
 • Bij de eerste tee word je door de starter gevraagd om je HCP te controleren. Zorg dat je de juiste HCP op je kaart noteert! Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw kaart en score. Omdat alle wedstrijden qualifying zijn en meetellen in de NGF Junior Ranking is dat best belangrijk. Na afloop van de recording mag je je kaart meenemen om zelf (of op je club) te (laten) verwerken.
 • Hou tijdens de wedstrijd voldoende afstand van elkaar: dat is een verantwoordelijkheid die je zelf moet nemen, maar die je zeker ook mag vragen van de andere deelnemers (en ouders). Caddied een van je ouders, dan vragen we deze ouder(s) om binnen de flight voldoende afstand te houden en erop toe te zien dat dit voor de hele flight gebeurd.
 • Hoewel niet verplicht, moedigen we het gebruik van mondkapjes zeker aan! Sterker nog: we zijn benieuwd wie we straks met de allergaafste Dutch Kids Open Golf Tour 2020 versie in de baan zien 
 • Als organisatie willen we voorkomen dat gedurende de dag grote groepen mensen tegelijk bij elkaar zijn. Dit betekent helaas dat er bij de wedstrijden in principe geen grote prijsuitreiking is. We doen de prijsuitreiking per categorie, direct volgend op de laatste binnenkomst in een categorie. We bekijken nog even wat de beste wijze is, dat laten we je bij de start weten. In elk geval vragen we ouders om tijdens elke prijsuitreiking op afstand te blijven en de Corona regels te respecteren.
 • Let ook altijd goed op de aanwijzingen bij de horeca van de betreffende baan: het kan zijn dat er bij de banen andere corona maatregelen gelden. We vragen je deze te allen tijde te respecteren.
 • Bij onweer hanteren we een aangepast protocol. Dit is vaak een moment waarop het clubhuis volloopt en dat is nu net niet de bedoeling. Is er onweer en wordt de wedstrijd gestaakt, dan vragen we alle junioren om naar het clubhuis te komen. Ouders moeten, heel ongezellig, even wachten in de auto tot het onweer is overgewaaid.
 • Naast deze specifieke maatregelen, nemen we natuurlijk ook het NGF Corona protocol in zn algemeenheid in acht. Dat kun je nalezen op de site: https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/aug/faq-clubs-en-banen-coronavirus-en-golf-in-nederland

Samen kunnen we ervoor zorgen dat we de hele tour kunnen afmaken. We rekenen dan ook op jullie medewerking!

Harald Grunberg
Dutch Kids Golf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *