Nog geen wedstrijden mogelijk

Helaas gaat de wedstrijd 3 mei op de Hoge Kleij niet door. Vanwege de Corona maatregelen mogen we nog niet van start met onze 2021 tour. We hopen dat we eind mei het groene licht geven om de eerste wedstrijd in juni te kunnen spelen. Houd onze website en Social Media dus goed in de gaten, want: zodra we akkoord hebben om te starten met de Tour, dan zetten we de inschrijving live en kunnen jullie je voorbereiden!!

Iets om naar uit te kijken: De Dutch Kids Open Golf Tour 2021!

Wat hebben we zin om weer lekker te golfen. Niet alleen om in vorm te blijven en de (brood) nodige ranking punten op onze naam te schrijven, maar zeker ook om elkaar weer te zien, samen de baan in te gaan en een enorme berg lol te beleven.

Coronatijd

Het is een rare tijd. Vorig jaar hadden we een prachtige nieuwe tour in de planning staan, die we helaas voor de helft hebben moeten cancellen. Wat baalden we daarvan. Maar: omdat we ieders gezondheid bovenaan de lijst hebben staan, was het een logische beslissing. de 3 wedstrijden die wél doorgingen waren in 1 woord GEWELDIG! Met telkens ruim over de 100 junior golfers en enthousiaste reacties van spelers, ouders en deelnemende banen was ons wel duidelijk dat dit een tour is waar jullie naar uitkijken en waar jullie met veel plezier aan deelnemen.

De 2021 tour

Genoeg reden dus om voor 2021 in gesprek te gaan met Nederlandse golfbanen met het jeugdhart op de juiste plaats. En dat blijken er een hoop! Vol goede moed dat rond de startdatum alle (dan wel de meeste) maatregelen zijn opgeheven, de vaccinaties goed onderweg zijn en wedstrijden weer “gewoon” kunnen, hebben we voor 2021 een line-up die bovenverwachting is. 9 schitterende en aansprekende topbanen verwelkomen de Dutch Kids Open Golf jeugd met open armen!

Data

De DUTCH KIDS OPEN GOLF TOUR – 2021 is een serie van 9 jeugd open wedstrijden, gespeeld op verschillende top locaties in Nederland:

3 MEI – GC de Hoge Kleij
5 JUNI – Crossmoor
19 JUNI – GC Princenbosch
10 JULI – Amsterdamse Golf Club
28 AUGUSTUS – GC Broekpolder
25 SEPTEMBER – GC Wouwse Plantage
23 OKTOBER – Rosendaelsche Golfclub
31 OKTOBER – Eindhovensche Golf
6 NOVEMBER – FINALE The Duke Club (de finale is op invitatie: heb je in de top 5 van jouw categorie gespeeld -na spelen van tenminste 6 wedstrijden en op basis van best average scores op 2 decimalen-  dan ontvang je sowieso een uitnodiging)

De inschrijving voor de wedstrijden start op het moment dat we zeker weten dat de wedstrijd doorgaat. Inschrijven kan via deze link. De wedstrijden zijn toegankelijk voor alle golfende junioren van 5 tot en met 18 jaar: beginnend en (ver) gevorderd. De wedstrijdvorm is strokeplay (zonder handicap verrekening, met een 10-shotrule), van leeftijd/hcp gebonden afstanden. Er wordt ingedeeld in leeftijdscategorie, met de mogelijkheid om op basis van handicap in een hogere handicap categorie in te schrijven. Lees hier meer over de spelregels. Oh en natuurlijk zijn alle wedstrijden onderdeel van de NGF Open jeugd kalender en tellen de resultaten mee voor de NGF Junior ranking!

Kortom: nog even geduld…maar bedenk: voorpret is minstens zo leuk als de wedstrijd zelf. Dus: zet alle data in je agenda, train je suf in je achtertuin, laat je ouders alvast kilometers wandelen om straks goed te kunnen caddyen en check je materiaal! Voor je het weet is het 3 mei en gaan we van start!

No event found!

Corona maatregelen Dutch Kids Open Golf Tour 2020

Wat zijn we blij dat we weer van start mogen met jeugdwedstrijden! Hoewel we het virus zelf niet in de hand hebben, kunnen we er samen wel voor zorgen dat we zo goed mogelijk de protocollen in acht nemen en verspreiding zoveel mogelijk voorkomen. Dat betekent ook voor onze tour dat we maatregelen in acht nemen. Ons doel is natuurlijk om samen met jullie de hele tour uit te spelen en er een geweldige wedstrijdserie van te maken!

Zo gaan we het doen:

 • Hoewel we het heerlijk vinden om de hele family te ontvangen, kom je bij voorkeur alleen met je caddiende ouder. We snappen het best als er andere familie is die graag (even) wil komen kijken. Zorg in dat geval dat je samen rijdt, houd de regels goed in acht en bovenal: houd afstand van de rest van de deelnemers. Alleen samen kunnen we zorgen voor ieders veiligheid!
 • Bij aankomst kun je natuurlijk inslaan en opwarmen. Houd daarbij rekening met de aanwijzingen van de club en zorg dat je voldoende afstand houdt van elkaar.
 • Je scorekaart ontvang je bij de eerste tee. Zorg dus dat je tenminste 10 min voor je starttijd aanwezig bent op die tee, eventueel samen met je caddy. Ook daar houd je natuurlijk voldoende afstand van medespelers en caddies.
 • Je scorekaart is jouw eigen verantwoordelijkheid: deze worden niet onderling uitgewisseld bij de start. Zorg wel dat je naast je eigen score ook de scores bijhoudt van de andere spelers. Bij de recording nemen we alle scores door en controleren we of alles klopt. Daar heb je dus de mogelijkheid om te verifiëren of de scores correct zijn. Zodra de scores in het systeem zijn ingevoerd, zijn ze definitief en wordt daar niet meer over gediscussieerd!
 • Bij de eerste tee word je door de starter gevraagd om je HCP te controleren. Zorg dat je de juiste HCP op je kaart noteert! Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw kaart en score. Omdat alle wedstrijden qualifying zijn en meetellen in de NGF Junior Ranking is dat best belangrijk. Na afloop van de recording mag je je kaart meenemen om zelf (of op je club) te (laten) verwerken.
 • Hou tijdens de wedstrijd voldoende afstand van elkaar: dat is een verantwoordelijkheid die je zelf moet nemen, maar die je zeker ook mag vragen van de andere deelnemers (en ouders). Caddied een van je ouders, dan vragen we deze ouder(s) om binnen de flight voldoende afstand te houden en erop toe te zien dat dit voor de hele flight gebeurd.
 • Hoewel niet verplicht, moedigen we het gebruik van mondkapjes zeker aan! Sterker nog: we zijn benieuwd wie we straks met de allergaafste Dutch Kids Open Golf Tour 2020 versie in de baan zien 
 • Als organisatie willen we voorkomen dat gedurende de dag grote groepen mensen tegelijk bij elkaar zijn. Dit betekent helaas dat er bij de wedstrijden in principe geen grote prijsuitreiking is. We doen de prijsuitreiking per categorie, direct volgend op de laatste binnenkomst in een categorie. We bekijken nog even wat de beste wijze is, dat laten we je bij de start weten. In elk geval vragen we ouders om tijdens elke prijsuitreiking op afstand te blijven en de Corona regels te respecteren.
 • Let ook altijd goed op de aanwijzingen bij de horeca van de betreffende baan: het kan zijn dat er bij de banen andere corona maatregelen gelden. We vragen je deze te allen tijde te respecteren.
 • Bij onweer hanteren we een aangepast protocol. Dit is vaak een moment waarop het clubhuis volloopt en dat is nu net niet de bedoeling. Is er onweer en wordt de wedstrijd gestaakt, dan vragen we alle junioren om naar het clubhuis te komen. Ouders moeten, heel ongezellig, even wachten in de auto tot het onweer is overgewaaid.
 • Naast deze specifieke maatregelen, nemen we natuurlijk ook het NGF Corona protocol in zn algemeenheid in acht. Dat kun je nalezen op de site: https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/aug/faq-clubs-en-banen-coronavirus-en-golf-in-nederland

Samen kunnen we ervoor zorgen dat we de hele tour kunnen afmaken. We rekenen dan ook op jullie medewerking!

Harald Grunberg
Dutch Kids Golf

Dutch Kids Open Golf Tour 2020 gaat door!!

Van alle uitstel door het Corona virus, dat helaas flink wat roet in het eten heeft gegooid van de (junior) golf toernooien dit jaar, komt gelukkig geen afstel! Ook dit jaar kun je een héle tour spelen en weer wedstrijd ritme opbouwen. Want die is inmiddels waarschijnlijk wel een beetje weggezakt. Goed nieuws: de Dutch Kids Open Golf Tour 2020 gaat door!! Met 6 wedstrijden op super-toffe banen, kom jij dit jaar alsnog aan je dosis wedstrijdgolf.

De wedstrijdkalender
Er zijn behoorlijk wat verschuivingen geweest in de DKG wedstrijdkalender, maar nu staat hij dan toch echt vast. De allereerste wedstrijd wordt 29 augustus gespeeld op GC Broekpolder (yep, die prachtige baan van de oude 9 waar vorig jaar ook de Challenge Tour wedstrijd is gespeeld!), op 5 september gevolgd door de Amsterdamse Golf Club. 20 september zijn we vervolgens welkom op GC de Wouwse Plantage, 19 oktober (das de maandag in de herfstvakantie!) bij GC de Hoge Kleij en daarna kun je meteen door naar Golfbaan Stippelberg waar we op zaterdag 24 oktober te vinden zijn. Heb je 4 van deze wedstrijden meegespeeld, dan ontvang je een uitnodiging voor de grote finale 7 november op The Duke Club!

Rankings
Alle wedstrijden tellen mee in de NGF Junior Ranking. Daarnaast ontvangt elke overall winnaar in zijn categorie tijdens de grote finale op The Duke Club een invitation voor een van de gaafste meerdaagse WAGR toernooien die je in Europa vindt: de Champions of Champions wedstrijd van de Irish Junior Tour op PowersCourt Estate in Ierland.

Inschrijven
Inschrijven voor de wedstrijden kan nu al via de website en deze link. Met uitzondering dus van de finale wedstrijd. Daarvoor openen we de inschrijving 2 weken van te voren en krijgen spelers die mee doen voor de Order of Merit en de finale prijzen voorrang.

We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien bij de wedstrijden! Tot die tijd, lekker veel oefenen en vakantie vieren.

The 2021 ‘Champion of Champions’ Junior Invitational

We are delighted to announce our Dutch Kids Open Golf Tour 2020 has been selected as one of the international qualifying tours for the 2021 ‘Champion of Champions’ Junior Invitational Tournament!!

The Championship will be a World Amateur & Global Golf Ranking (WAGR) event played from the 7th to the 9th of April 2021 at Ireland’s top 5 star Championship resort Powerscourt (near Dublin). Our champions* will be given an exciting opportunity to compete against some of the world’s top junior golfers in the home country of Rory McIlroy. 

* The TOP 2 of each age category in the Dutch Kids Open Golf Tour 2020 finals at the Duke Club will receive an invitation to play this prestigious Championship.

Follow the Champion of Champions on social media to be kept up to date on the latest news and developments: 
Facebook
Twitter
Instagram

DUTCH KIDS OPEN GOLF TOUR – de belangrijkste spelregels

Op de website staan alle wedstrijden van de DUTCH KIDS OPEN GOLF TOUR 2020 klaar om je voor aan te melden! De inschrijving voor de Finale bij The Duke Club blijft nog even gesloten. Daarvoor geven we voorrang aan spelers die tenminste 4 wedstrijden hebben gespeeld. Heb jij tenminste 4 van de 6 wedstrijden gespeeld? Dan ding je mee naar de grote seizoensprijzen!

De belangrijkste spelregels

Het gehele wedstrijd reglement staat binnenkort op de site. Voor nu alvast de belangrijkste regels:

1) Leeftijdscategorie of HCP
Er wordt gespeeld in verschillende leeftijdsgebonden categorieën, strokeplay en met 10-shot rule. Daarbij verdelen we het veld in een 9 holes wedstrijd en een 18 holes wedstrijd. Tot en met 9 jaar speel je 9 holes, vanaf 10 jaar speel je 18 holes.

Naast leeftijd kijken we ook naar HCP. Je mág een (leeftijds)categorie hoger spelen wanneer je dat wilt én je dat kunt qua handicap. Een categorie lager spelen dan je leeftijdscategorie kan niet! De organisatie behoudt zich daarbij te allen tijde het recht voor om een speler terug te plaatsen in zijn eigen leeftijdscategorie.

2) Caddie verplicht bij 9 holes toernooi
Wij vinden het hartstikke leuk als ouders (of je oudere broer of zus, mits zij ouder zijn dan 14 jaar) caddien! Bij de 9 holes categorieën is een caddie verplicht. Bij de 18 holes mag het, maar hoeft het niet. De keus is aan jullie. Als caddie ben je een aanvulling op het spelplezier van je kind, er gelden dan ook gedragsregels voor caddies (en die vind je ook op onze site binnenkort).

3) Starttijden
Starttijden voor de 18 holes vallen altijd tussen 09:00-13:00 vanaf hole 1, voor de 9 holes van 09:00-11:00 vanaf hole 10. Schrijf je dus alleen in wanneer je binnen deze tijden kunt starten! Helaas kunnen we vanwege de hoeveelheid deelnemers geen rekening houden met start voorkeuren.

4) Prijzen
Bij elke wedstrijd zijn er in elke categorie bekers te winnen voor de 1e, 2e en 3e prijs (zijnde de laagste strokeplay scores per categorie). Daarnaast speel je voor de persoonlijke Order of Merit: daarvoor tellen we je scores van 5 van de 6 wedstrijden bij elkaar op. De spelers met de allerlaagste strokeplay scores over 5 wedstrijden maken kans op een geweldige finale prijs die we weggeven op The Duke Club. We houden nog even geheim wat die prijs is, maar reken er maar op dat het een knaller is!

5) Inschrijving en betaling
Je inschrijving is pas compleet na betaling. Daarvoor ontvang je na aanmelding een apart betalingsverzoek (factuur of bank betalingsverzoek). Het is helaas (nog) niet mogelijk om direct bij aanmelden te betalen.

De rest van het wedstrijdreglement vind je binnenkort op onze site. We melden het je natuurlijk via de nieuwsbrief zodra gereed!

-ENGLISH-
In our newsletter of 10 March 2020 you’ll find the links to 5 of the 6 tournaments in the DUTCH KIDS OPEN GOLF TOUR 2020. The registration for the finale at The Duke Club remains closed for the tie being. Players that have played 4 tournaments will have preference to register for this finale tournament. 

The most important Tour rules
You will find the entire Tournament Rules & Regulations at our website shortly, for now, these are the most important rules to bear in mind when registering:

1) Age or HCP?
The tournaments are strokeplay tournaments played in age categories. We maintain a 10-shot rule. We divide the tournament in a 9 holes competition and 18 holes competition. Boys and girls aged up to (and including) 9 years of age play 9 holes, boys and girls 10 to (and including) 18 years of age play 18 holes.

Besides your age we look at HCP (playing strength). If you so wish and are able to, you may register for a higher age category. The organisation has the right at all times to place a player back to its own age category.

2) Caddy for 9 holes cats
We love it when parents (or older brothers and sisters as long as they are at least 14 yrs old) join a player in the course as caddy! In the 9 holes categories a caddy is obligatory. In the 18 holes categories you don’t have to be caddied, but you are of course allowed to: that’s your choice as a player. As caddy you are contributing to your players playing experience and fun in course. As such, we apply caddy rules (yes, you’ll find them on our website shortly).

3) Teetimes
Teetimes at each course are always scheduled between 09:00-13:00 from tee 1 for the 18 holes players. TeeTimes for the 9 holes start between 09:00-11:00 from hole 10.  So, only register when you are sure you can make these timings. Due to the number of participants for each tournament, we cannot take in account requests for specific teetimes. We trust you understand our position here.

4) Prizes
In each tournament we have trophies to handout for the top 3 in each category! The lowest strokeplay scores count. In addition, you play for a position in the Personal Order of Merit: when you play at least 5 out of 6 tournaments, you are eligible for the overall Grand Prize that we give away at the Finale at The Duke Club!! We keep that prize a secret for the time being, but rest assured: it is a biggie.

5) Registration & Payment
Your registration is definite only upon receipt of the registration fee into our account. Unfortunately, it is not possible (yet) to pay when registering. We’ll send you a payment request/invoice sometime after signing up for a tournament.

You’ll find the entire tournament Rules & Regulations at our website asap. Of course, we’ll let you know per our newsletter when we have published it. 

DUTCH KIDS OPEN GOLF TOUR 2020 wordt NAJAARSTOUR!

Het Coronavirus heeft een grote impact op ons allemaal. De Golfbanen zijn al even gesloten en (grote) evenementen zijn tot 1 juni 2020 verboden. Dat geldt ook voor onze Dutch Kids Open Golf tour! Voor ons is de veiligheid van onze deelnemers en (caddiende) ouders het allerbelangrijkste. Vanuit die gedachte zijn we met de banen in gesprek gegaan om te kijken of we wedstrijden kunnen verplaatsen naar een later datum zodat de Tour straks alsnog doorgang kan vinden.

In nauw overleg met NGF en de eerste twee topbanen in ons programma, de Amsterdamse Golf Club die op 4 april gepland staat en de Wouwse Plantage waar we op 24 mei te gast zouden zijn, hebben we besloten om de eerste wedstrijden te verplaatsen:

 • De wedstrijd op de Amsterdamse Golf Club (4 april 2020) wordt nu gespeeld op 5 September 2020,
 • De wedstrijd op de Wouwse Plantage ( 24 mei 2020) gaat naar 23 augustus 2020.

We hopen natuurlijk dat tegen die tijd het Corona virus afdoende is ingeperkt en we weer wedstrijden mogen spelen! Uiteraard houden we alle ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten.

Met deze wijzigingen wordt de Dutch Kids Open Golf Tour een Najaar-Tour en ziet het programma er als volgt uit:

23 augustus:   Openingswedstrijd Wouwse Plantage
29 augustus:   GC Broekpolder
5 september:  Amsterdamse Golf Club
19 oktober:      GC de Hoge Kleij
24 oktober:      Golfbaan Stippelberg
7 november:    Finale The Duke Club

Schrijf je nu meteen in!

Tijdens de Dutch Kids Open Golf Tour zijn ook in deze nieuwe agendering punten te verdienen voor de 2020 NGF-ranking. Coaches, ouders en grootouders zijn welkom om te kijken en genieten van mooi spel in de baan.

Als organisatie zijn we de Amsterdamse Golf Club en de GC Wouwse Plantage zeer dankbaar dat ze ondanks hun drukke clubagenda het belang van jeugdgolf vooropzetten en deze wedstrijden een nieuwe plek hebben kunnen geven!

Heb jij je ingeschreven voor een van de eerste 2 wedstrijden? Dan zetten we je inschrijving over naar de nieuwe datum. Daar hoef je dus niets voor te doen! Kun je niet deelnemen op deze nieuwe datum, stuur dan even een mail naar harald@dutchkidsgolf.nl. Wij zorgen er dan voor dat jouw registratie verwijderd wordt uit het systeem.

Voor iedereen die zich nog niet heeft ingeschreven geldt: zorg dat je je plek op tijd reserveert! De inschrijvingen gaan snel en veel mogelijkheid om aan een complete jeugdtour mee te doen dit jaar is er niet.

We gaan er met zijn allen een prachtig na-seizoen van maken en hopen jullie veilig en wel te ontvangen tijdens de Openingswedstrijd op de Wouwse Plantage op 23 augustus.

Take care,
Harald Grünberg/Dutch Kids Golf

Een nieuwe nationale jeugdtour!

Vanaf april 2020 organiseert Dutch Kids Golf in samenwerking met Nederlandse topbanen en enthousiaste sponsoren een nieuwe Nationale Jeugd tour: DE DUTCH KIDS OPEN GOLF TOUR 2020! De NGF support dit eerste landelijke initiatief en ondersteunt het belang van een Nationale Jeugdtour voor spelers van ieder niveau, gespeeld op enkele van de meest uitdagende en best gekwalificeerde banen die Nederland rijk is.

De Tour is bestemd voor beginnende en (ver) gevorderde jeugd, waaronder de spelers uit de Nederlandse selecties. Resultaten tellen mee in de NGF-ranking (met uitzondering van de jongste categorieën). Er wordt gespeeld in leeftijds en HCP gebonden categorieën. Ouders mogen caddien, er is een waanzinnige finale en dat alles tegen een goed tarief.

‘Super voor de ontwikkeling van jeugdgolf, dat er weer een Tour is voor jonge kinderen om competitief met elkaar te zijn en samen wedstrijden te spelen’ – Maarten Lafeber (Bondscoach NGF)

INTRODUCTIE

De landelijke US Kids Tour die jarenlang door Dutch Kids Golf is georganiseerd, stopt per dit jaar. Daarmee dreigde een gat te ontstaan voor jeugdige golfers om zich in een landelijke Tour met elkaar te kunnen meten en wedstrijdervaring op te doen.

Een uitgebreide enquête die we in 2019 onder jeugd, ouders, clubs en via facebook hebben gehouden, was echter duidelijk: het Nederlandse jeugdgolf heeft behoefte aan goed georganiseerde wedstrijden, voor zowel de beginnende als vergevorderde jeugd. Wedstrijden die voor iedereen toegankelijk zijn, op de beste banen die Nederland te bieden heeft, met een gunstige fee voor alle deelnemers. Jeugd Opens dus, maar wél in Tour verband.

Een uitdaging die Dutch Kids Golf graag aan gaat. Samen met enthousiaste sponsoren en topbanen die jeugdgolf een warm hart toedragen is het gelukt om nog dit jaar (2020) een fantastische jeugdtour van tenminste 6 Jeugd Opens te organiseren. Dutch Kids Golf organiseert de wedstrijden, de financiële organisatie is in handen van een niet-winstbeogende stichting, met een deskundig bestuur.

Met de organisatie van deze jeugdtour beoogt Dutch Kids Golf een (nieuw) platform voor golfende junioren op te zetten in Nederland. Zo zorgen we er samen voor dat jeugdgolf dat zetje krijgt, dat het zo hard nodig heeft.

KOSTEN & SPELVORM

Per wedstrijd kost deelname €30,00 pp. In dit bedrag inbegrepen zijn o.a. de greenfees, goodies, water en fruit in de baan en prijzen in alle categorieën.

De wedstrijden worden strokeplay gespeeld in leeftijdscategorieën en op handicap. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van jeugd om samen met leeftijdsgenoten te spelen, maar wél op eigen niveau. Een categorie hoger in schrijven mag wanneer handicap en scores dit toestaan, een categorie lager niet. Bij de wedstrijden geldt een 10-shot rule. Tot 10 jaar is een ouder-caddie verplicht, vanaf 10 jaar een mogelijkheid. Dutch Kids Golf heeft als visie dat jeugdgolf vooral een familieaangelegenheid is, en dat ouders (mits zij zich aan de gedragsregels houden) een toegevoegde waarde hebben in de baan. De organisatie ziet er uiteraard streng op toe dat deelname voor iedereen een feest blijft.

Bij deelname aan tenminste 5 van de 6 wedstrijden dingt de deelnemer mee naar de grote finale prijs! We houden deze nog even geheim, maar reken op een prijs zoals we die nog niet eerder hebben gezien in Nederland. De winnaar is de speler die over tenminste 5 toernooien het laagste strokeplay totaal weet neer te zetten.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de wedstrijden kan vanaf 10 maart via de website van Dutch Kids Golf: Registreer je hier!

MEER INFORMATIE

Meer informatie via de website van Dutch Kids Golf en FaceBook pagina van Dutch Kids Golf: www.facebook.com/dutchkidsgolf