Meer over ons

Dutch Kids Golf is in 2015 opgericht door een super-enthousiast golfend ondernemersechtpaar met een groot hart voor jeugdgolf. Samen zetten zij jeugdgolf graag op de kaart, in binnen- en buitenland.

“Onze ambitie is om een platform te creëeren voor jeugd en zo het Nederlandse golf op een hoger niveau te tillen”

Harald & Géraldine Grünberg zijn het kloppend hart van de organisatie. Harald weet als oud-topsporter (hij blinkt uit in sporten als tennis, zeilen en golf) als geen ander hoe belangrijk het is voor jeugdige sporters om op een positieve manier met je sport bezig te zijn. In een veilige omgeving je sport te beoefenen en liefst zoveel mogelijk samen te spelen met even zo enthousiaste golfmaatjes.(Foto: Adrienne vd Smagt, www.passie4golf.nl)

Zo is Dutch Kids Golf ontstaan. In 2013 richtte Harald Nederlands eerste TopGolf Academy op (de Grünberg Golf Academy, later Dutch Junior Golf Academy) waar hij zijn ambities waarmaakte om ambitieuze en talentvolle jeugd een gedegen basis te geven. Het schaap met 5 poten bestaat niet en dus werd er aansluiting gezocht bij diverse specialisten. Na een aantal jaren met veel succes jonge jeugd opgeleid te hebben, werd duidelijk dat Harald’s hart meer ligt bij de organisatie van golf evenementen dan bij het lesgeven op de mat.

In 2015 werd Harald benaderd door US Kids Golf, de grootste jeugdgolf organisatie ter wereld, met de vraag of hij in Nederland en Duitsland US Kids toernooien wilde organiseren. Een mooie nieuwe uitdaging om jeugdgolf op andere wijze in te steken! Naast de organisatie van de Local Tours was Harald een graag geziene Tournament Director tijdens verschillende edities van het US Kids European Championship in Schotland en US Kids Venice Open in Italie.

Na een vliegende start in Nederland, bleek het concept van US Kids lastig uit te bouwen. Een evaluatie onder deelnemers en andere enthousiaste jeugdgolfers, coaches en ouders wees uit dat er zeker vraag was naar goed georganiseerde jeugdwedstrijden, maar in een andere format. Daar zijn we mee aan de slag gegaan! Vanaf 2020 organiseren we een nieuwe nationale jeugd tour: de Dutch Kids Open Golf Tour. Uiteraard op de beste banen van Nederland.

Meer weten over onze drijfveren en passie voor (jeugd)golf? Passie4Golf interviewde ons voor de rubriek “Uit de Bunker”. Lees het interview door op de foto te klikken of ga naar deze link.

Schrijf je in voor de Tour