10 maart 2019 is het zover! Dan organiseert Dutch Kids Golf in samenwerking met Golfbaan Bentwoud, NGF & GOLF RAAK! en PGA Holland Golfsixes League weer een daverende start van het nieuwe golfseizoen!!

Tijdens deze alweer 4e Nationale Juniorgolf Kick-Off is er voor élke golfer iets te doen: scroll door naar onderen om te lezen wat we allemaal doen deze dag. een tipje van de sluier? Wat te denken van een US Kids warming-up wedstrijd, échte Golfsixes teamwedstrijden, fun activiteiten met RAAK, maar óók clinics voor je (groot)ouders. En de allerkleinsten kunnen op avontuur op het kabouterpad.

Kortom: dit is een dag die je niet wilt missen. Wij durven het wel te zeggen: dit is de allergaafste start van het nieuwe 2019 golfseizoen. Zorg dat je erbij bent en schrijf je snel in!

Kick-off promo

US KIDS INTRO WEDSTRIJD

Dutch Kids Golf organiseert alweer voor het 3e jaar de Amsterdam Local Tour en tijdens de kick-off kun jij vast opwarmen óf kennismaken met dit supergave wedstrijdcircuit. Voor jeugd vanaf 5 jaar tot en met 18 jaar en een niveau variërend van baanpermissie tot een + handicap (die kunnen echt heel goed golfen zeg maar) is er een US Kids introductie wedstrijd.

Bij een US Kids wedstrijd speel je strokeplay, vanaf een leeftijdsgebonden afstand. Dat houdt in dat je speelt van een afstand die past bij je swingspeed. Allemaal moeilijke woorden, maar wat het inhoud is dat je op elke leeftijd een PAR, birdie of misschien zelfs wel een hole-in-one kunt scoren tijdens deze wedstrijden! Tijdens de kick-off kun je je inschrijven voor een ochtend- of middagstart. De indeling wordt pas kort van tevoren bekend gemaakt, dus zorg dat je op tijd op Bentwoud bent. Je speelt 9 holes en je papa of mama (of iemand anders ouder dan 14 jaar) mag je caddien. Nog iets dat we bij US Kids wedstrijden toejuichen: zo wordt wedstrijd spelen nóg leuker namelijk en een echte family experience.

PGA HOLLAND GOLFSIXES LEAGUE

De European Tour en PGA Holland hebben de handen ineengeslagen en bieden met GolfSixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijdgolf te spelen in teamverband.

GolfSixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd die in teams wordt gespeeld. Een supergave teamwedstrijd dus, die je samen met je golfviend(innet)jes kunt spelen. Je kunt meedoen als je minimaal HCP54 en maximaal HCP 36 speelt. Je leeftijd maakt niet uit! Je bent een team, samen zorg je ervoor om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Dat betekent goed samenwerken, maar vooral ook heel veel lol!

Inschrijven kan per team van 2 personen, dus bel snel iemand van je club om samen als team mee in te schrijven. Hoewel het geen échte officiële wedstrijd is, krijgen de winnaars natuurlijk wel zo’n heel cool Golfsixes kleuren armbandje. Vond je het leuk om deel te nemen dan zorg jij er natuurlijk voor dat ook jouw club vanaf dit jaar met een team deelneemt aan de Golfsixes Pool. Meer info over de Golfsixes League vind je op de website van de PGA Holland. 

GOLF RAAK! 

Golf is altijd RAAK! En tijdens de kick-off helemaal: je maakt door mee te doen aan allemaal te gekke spellen kennis met golf. De kans is groot dat je, net als wij allemaal, daarna niet anders meer wilt!

GOLF RAAK! laat kinderen op grote evenementen kennis maken met de golfsport. Om maar wat grote evenementen te noemen: bij de Volvo Ocean Race of de Champions Trophy Hockey in Breda. En dus nu ook tijdens de Juniorgolf Kick-off! Voor veel kids de eerste kennismaking met golf en dan begint het avontuur. Wanneer je een RAAK!-golfpas aanvraagt (meer info krijg je natuurlijk tijdens de kick-off), kun je op vertoon van deze pas op de deelnemende RAAK!-banen terecht voor het speciale RAAK!-aanbod.

Nu al meer weten? Check snel even de website van GOLF RAAK!

GOLFBAAN BENTWOUD

Dit jaar zijn we te gast bij golfbaan Bentwoud, een supertoffe club die heel centraal ligt in de Randstad. Met o.a. 36 holes, een PAR3 en een lekkere lange Driving Range kun je hier je lol op. Het gezellige clubhuis geeft een goed uitzicht over de baan én zorgt goed voor de innerlijke mens.

Bentwoud toont zich de ultieme kick-off host: voor alle meekomende (groot)ouders, buurmannen, toffe tantes en oudere broers of zussen die ook wel eens willen golfen, organiseren de Professionals van de Golf Academy de hele dag door kostenloos gave golfclinics (kijk even hieronder voor het programma!). Maar je ouders kunnen ook lekker samen de baan in: voor slechts €30,- pp mogen ze deze dag zelf 9 holes lopen. Dus laat je ouders even lekker uit, en kom zelf intussen meedoen aan het kick-off programma. Meer info over golfbaan Bentwoud lees je op de website.

GOLFCLINICS

Willen je vader en moeder alleen mee als ze zelf kunnen golfen? Of wil jij wel eens weten hoe het is om les te krijgen van een golfpro? Geen probleem! De Professionals van Golf Academy Bentwoud staan klaar om jullie de fijne kneepjes bij te brengen. Om zoveel mogelijk meekomende (groot)ouders de kans te geven deel te nemen, mag je maar voor 1 golfclinic inschrijven. De rest van de dag zijn er genoeg andere dingen te doen.

Programma

10:00-11:00 Masterclasses pitchen & driven en beginnersclinic voor jeugd
11:00-12:00 Masterclasses pitchen & driven en beginnersclinic voor jeugd
13:00-14:00 Masterclasses greenside bunkerspel, chippen en beginnersclinic voor jeugd
14:00-15:00 Masterclasses Hybride/Fairwaywoods, lange ijzers & beginnersclinic
15:00-16:00 Workshops 25 nieuwe golfregels, warming-up voor golfers & denk beter/speel beter

LEKKER 9 HOLES LOPEN

Vertel je ouders maar: dit is de ideale gelegenheid voor ze om zelf die golftas op de rug te nemen en een balletje te slaan. Klagen ze altijd dat ze sinds de kinderen geen tijd meer hebben om zelf te golfen? Da’s vandaag geen excuus! Want terwijl jij je vermaakt bij GOLF RAAK!, de Golfsixes teamwedstrijd speelt of meedoet aan de US Kids intro wedstrijd (tja, dan moet je je oom maar vragen om even te caddien), kunnen je (groot)ouders samen lekker de baan in. Of alleen, als een van de 2 niet golft. In dat geval breng je die niet-golfende ouder natuurlijk wel even naar de Driving Range voor zo’n superleuke golfclinic hè!?!

Ouders: dit is dé kans om even te genieten van 9 holes voor jezelf. De prachtige natuur en frisse lucht te snuiven, te kijken of je die moves nog in je hebt. Voor een speciaal kick-off tarief van €30,- pp tee je op en kun je even genieten van ongekende vrijheid. Neem het ervan! Zorg wel dat je vooraf reserveert om zeker te zijn van een starttijd en geef dan aan dat de kids meedoen aan de Kick-Off. Reserveren kan via de receptie van Golfbaan Bentwoud, meer info op de website.

KABOUTERPAD OF WANDELING VAN DE BOSWACHTER

Heb je nou echt een héél jong broertje of zusje, of houden je ouders écht helemaal niet van golf (wij kunnen ons er niets bij voorstellen, maar we weten dat ze bestaan) ook dan hebben we genoeg reden om tóch naar Golfbaan Bentwoud te komen. We laten niets aan het toeval over, dat begrijp je.

Speciaal voor deze Kick-Off zetten de boswachters van het Bentwoud hun supergave, hipperdepipste, kleurrijkste boswachterscaravan op de parking. Daar krijg je meer info over bijvoorbeeld het kabouterpad. Een onwijs leuke doe-wandeling voor de allerkleinsten. Met leuke opdrachtjes uit een rugzakje. De route begint bij de golfbaan en duurt precies lang genoeg voor kleine beentjes om niet moe te worden en vooral veel lol te hebben. Te oud voor het kabouterpad? De boswachter kan ook meer vertellen over andere mooie wandelingen rondom de golfbaan en het prachtige natuurgebied waarin de golfbaan ligt. De boswachter geeft je tips mee voor de mooiste wandeling. Jij hoeft alleen wandelschoenen en een goed humeur mee te nemen.

Deel dit via: