Jeugdgolf in Nederland

Jeugdgolf is een hot topic in Nederland en kent meerdere initiatieven om jeugdgolf stevig op de kaart te zetten. GOLF RAAK! bijvoorbeeld is een succesvol initiatief van de Nederlandse Golf Federatie dat zich richt op de brede laag nog niet golfende jeugd. Dutch Kids Golf is er vervolgens voor alle golfende junioren tot en met 18 jaar die nét golfen, al een tijdje golfen of flink gevorderd zijn in hun golf carriere. Daarbij werken we graag samen met jeugdvriendelijke banen om er samen voor te zorgen dat jeugdgolf in Nederland een prominente plek inneemt als sport.

DKG banen

Dutch Kids Golf wil graag samenwerken met jeugd-minded banen om jeugdgolf stevig op de kaart te zetten! Als dé landelijke organisatie voor alle golfende jeugd (en ouders) zoeken we die samenwerking met banen op om initiatieven op gebied van jeugdgolf te promoten, meer jeugdkennis te laten maken met de sport en jeugd te behouden voor de sport. Want ook over 10 jaar willen we golf natuurlijk op prominente aanwezig zien.

Als baan kun je je gratis aansluiten bij Dutch Kids Golf. Wat brengt je dat? Een plekje op onze website, extra promotie voor de jeugdactiviteiten, de mogelijkheid om een DKG/US Kids wedstrijd te hosten en meer. Het enige dat wij vragen is om voor DKG jeugd een jeugdvriendelijke tarief te hanteren, zodat jeugd te gelegenheid krijgt om veel te spelen en ervaring op te doen op de prachtige banen die Nederland rijk is. Een paar keer per jaar ontvang je als aangesloten club een update over juniorengolf en promotie materiaal voor Dutch Kids Golf om onder de eigen jeugd te verspreiden.

Wil je als baan aansluiten, klik dan hier voor meer informatie.


Deelnemende banen

We werken de website natuurlijk meteen bij wanneer een nieuwe baan zich aanmeldt als DKG baan. Op dit moment zijn de volgende banen aangesloten bij Dutch Kids Golf:

Golfclub Almeerderhout: €10,- voor 9/18 holes, max. 5x per jaar

Golfpark Almkreek: €10,- voor 9/18 holes

Golfclub Cromstrijen: €15,00 voor 18 holes, €10,00 voor 9 holes en een aangepast oudertarief (mits meespelend) van €35,00

Efteling Golfpark: €18,50 voor 18 holes, ongeacht dag/tijd

Golfbaan Naarderbos: €10,- voor de grote baan, €7,50 voor de PAR3

De Peelse Golf: €10,- voor 9/18 holes, Driving range en kleine baan gratis (excl. ballen)

Golf Parc de Pettelaar: €7,50 voor 9 holes, €15,00 voor 18 holes. Het Golf Par heeft éxtra jeugdtees, om het nóg leuker te maken!

Golfclub Prise d’Eau: €10,- voor 9/18 holes en PAR3

Golfbaan het Rijk van Margraten: €18,50 voor 18 holes op vertoon van je DKG jeugdkaart

Golfbaan het Rijk van Nijmegen: €18,50 voor 18 holes op vertoon van je DKG jeugdkaart

Golfbaan het Rijk van Nunspeet: €18,50 voor 18 holes op vertoon van je DKG jeugdkaart

Golfbaan het Rijk van Sybrook: €18,50 voor 18 holes op vertoon van je DKG jeugdkaart

Golfclub “de Semslanden”: €18,50 voor 18 holes, €10,00 voor 9 holes en €5,00 voor de PAR3 op vertoon van je DKG jeugdkaart


Deel dit via: